Fundația WorldSkills România promovează excelența în meserii și aduce împreună partenerii din mediul de afaceri, din instituții ale administrației publice locale și centrale, din organizații naționale și internaționale, precum și din instituțiile de învățământ pentru a asigura implementarea standardelor mondiale de formare profesională. Worldskills România este una dintre cele 30 de țări reunite în cadrul WorldSkills Europe pentru a oferi oportunități variate prin care tinerii să își descopere aptitudinile, înclinațiile, pasiunile și să își dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, astfel încât, prin activitatea lor profesională, să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune.
Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” oferă profiluri educaționale care răspund nevoilor variate din mai multe domenii, între care se numără cel economic, agricol, electric sau comercial. Înființat inițial, în 1952, ca școală de contabilitate care oferă cursuri de scurtă durată pentru piața financiar-contabilă din zonă, acesta a fost transformat în liceu agricol în 1962. Liceul s-a dezvoltat de-a lungul timpului în diverse direcții, dezvoltând permanent o ofertă educațională competitivă, adaptată la cerințele specifice pentru piața muncii din România și din Europa.
Fondat în 2010, RPR este un birou de proiectare ce își propune să redefinească relația dintre peisagistică, arhitectură și urbanism. Considerând că peisajul necesită o abordare holistică, biroul are la bază o echipă interdisciplinară specializată în peisaj, arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie. Scopul RPR este acela de a organiza dialogul dintre mediul construit și cel natural, respectiv de a integra arhitectura, urbanismul și peisajul în cadrul larg al spațiului public. În acest sens, RPR elaborează planuri, proiecte și strategii, studii teoretice și instalații de land-art, organizează colocvii, ateliere, seminarii, cursuri și conferințe, coordonează și participă la proiecte de cercetare fundamentală și aplicată în domeniul teritoriului și peisajului.
Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala teritorială București-Ilfov a fost înființată în 2009, la București, ca parte a asociației profesionale naționale. Organizația sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia atât la nivel național cât și internațional. De asemenea, organizația participă la dezvoltarea domeniului peisagistic și la conștientizarea publicului larg cu privire la problematicile referitoare la peisaj și mediul înconjurător, deopotrivă natural și antropic. Totodată, ca reprezentant al organizației profesionale europene, International Federation of Landscape Architects, European Region, asociația acționează, împreună cu asociația mamă și celelalte filiale, pentru dezvoltarea unui cadru de viață durabil precum și pentru protejarea și conservarea patrimoniului istoric, cultural și natural.